Tarvitsetko apua?Olen saanut lisenssin kunnalta/sote-alueeltani, en tiedä mitä tehdä? • Ota käsiisi paperi jonka sait kunnalta ja katso www-osoite mistä pääset aloittamaan kuntotuksen.
 • Mene tähän osoitteeseen ja toimi ohjeiden mukaan.
 • Puheterapeuttiemme yhteystiedot löytyvät myös TÄÄLTÄ
  Asiakaspalvelu

 • Yhteyden saatte painamalla tämän sivun alareunassa olevaa kirjekuorta joka avaa chatti-ikkunan, osoitteesta asiakaspalvelu@aannekoulu.fi tai soittamalla 041-4936863 (vastaa arkisin klo 9-15)
 • Poikkeuksellisia aikatauluja:

  Joululoma 17.12-6.1.2019

  Mikä on Äännekoulu?

  Äännekoulu on Puheterapeutti FT Katja Kosken kehittämä verkkokuntoutusympäristö ja tarjoaa kuntoutusvalmennusta vanhemmille, jotka haluavat korjata lapsensa äännevirheen.

  Me ymmärrämme, että äännevirheen korjaaminen ei aina ole helppoa ja että perheet tekevät parhaansa auttaakseen lapsiaan. He tarvitsevat tähän ammattilaisen jatkuvaa tukea.

  Ymmärrämme, että jokainen perhe ja lapsi on erilainen. Siksi kuntoutusvalmennuksen aikana räätälöimme äännevirheen kuntoutusprosessia juuri yksittäiselle lapselle sopivaksi. Tavoittemme on auttaa sinua kuntouttamaan itse omaa lastasi ja kuljemme vierelläsi niin pitkään kuin itse haluat.  Ketä autamme?  Työskentelemme lapsiinsa sitoutuneiden perheiden kanssa, jotka haluavat ammattilaisen johdolla auttaa lapsiaan - siis ihan tavallisia perheitä, jotka ovat huolissaan lapsen tulevaisuudesta jos äännevirhe ei korjaannu.

  Sinun perheesi ja lapsesi sovitte Äännekouluun erinomaisesti jos sinulla on hyvä suhde lapseesi, olet valmis sitoutumaan harjoitteluun ja sinulla on halu auttaa lastasi. Pystyt kannustamaan lastasi positiivisesti ja hän haluaa työskennellä kanssasi. Hyvä on, että lapsi itse on myös innostunut korjaamaan äännevirhettään. Tällöin työmme helpottuu, mutta tämä ei ole edellytys Äännekouluun tulemiselle.

  Parhaiten pystymme auttamaan lapsia, joilla on vain yksittäinen äännevirhe. Meillä on kuitenkin ollut kuntoutusvalmennuksessa myös lapsia, joilla on useita äännevirheitä. Itse äännevirheellä ei ole merkitystä: äänne voi puuttua, se voi ääntyä ihan väärässä paikassa tai korvautua toisella äänteellä. Äännevirheen voi korjata kaikissa näissä tapauksissa.  Mitä teemme?  Kuntoutusvalmennuksen avulla tuemme sinua harjoittelemaan kotona lapsesi kanssa ja kuntouttamaan itse lastasi, jotta äännevirhe korjaantuu.

  Tarjoamme sinulle puheterapeutti, FT Katja Kosken ohjauksessa kolmen kuukauden kuntoutusvalmennusjakson, jonka avulla korjaat lapsesi äännevirheen ja saatat lapsesi samalle viivalle ikätovereidensa kanssa.  Äännekoulussa käytämme digitaalista maailmaa ja erityisesti verkkokuntoutusympäristöä hyväksemme. Siksi eroamme kaikista muista suomalaisista puheterapiapalveluista. Käytössäsi on verkkokuntoutusympäristö täynnä videoituja ohjeita sinulle sekä motivoiva nettipelejä lapsellesi. Sinua ei jätetä kuitenkaan yksin verkkokuntoutusympäristöön vaan puheterapeuttimme ohjaavat sinua ja lastasi yksilöllisesti joko etäpuheterapian tai videotekstiviestien avulla eteenpäin. Harjoittelette ja otatte yhteyttä puheterapeuttiin silloin kun teille sopii.

  Kehitämme Äännekoulun tietoturvaa yhteistyössä viranomaisten kanssa, jotta sinulla on turvallinen olo käyttää Äännekoulun palveluja.

  Noudatamme verkkokuntoutusympäristössämme ja etäpalveluissamme Valviran sekä Kelan määrittämiä verkkokuntoutusstandardeja.  Äännekoulun tarina  Äännekoulun on perustanut puheterapeutti, filosofian tohtori ja äännekuntoutukseen erikoistunut (OPT taso 4, PROMPT Introduction, Beckman Oral Motor -terapeutti) Katja Kosk.

  Katja huomasi jo yliopisto-opiskelujen aikana, että äännevirheisille lapsille on Suomessa tarjolla vain vähän tukea. Hän lähti kehittämään omaa puhemotorisen kuntoutuksen osaamistaan. Katja kouluttaa jatkuvasti toisia puheterapeutteja oraalimotoriikan pulmien (mm. äännevirheet, dyspraksia, dysartria) kuntoutuksesta.

  Vankka oraalimotorisen kuntoutuksen osaaminen on perustana Äännekoulun harjoitusmetodeille. Nämä menetelmät ovat auttaneet jo satoja Äännekoulun palveluja käyttäneitä suomalaisia lapsia.  Arvomme  Äännekoulun viisi arvoa ovat läsnä kaikessa toiminnassamme:

  • Vanhempien voimaannuttaminen auttamaan itse omaa lastansa

  • Positiivisuus, ratkaisukeskeisyys ja kannustaminen
  • Perheiden ja toisten ammattilaisten arvostaminen ja tukeminen
  • Innovaatio ja jatkuva kehittyminen
  • Saavutettavuus

  Onnistumme silloin, kun vanhempi itse kokee että hän on korjannut lapsensa äännevirheen. Keskitymme kuntoutusvalmennuksessa ratkaisuihin - mitä voidaan tehdä juuri nyt, että lapsen äännevirheen kuntoutus etenee. Kannustamme vanhempaa ja lasta tiiminä, joka yhdessä selättää äännevirheen. Työmme on perhekeskeistä ja arvostamme kaikkia perheitä sellaisena kuin he ovat.

  Haluamme itse kehittyä jatkuvasti. Osallistumme koulutukseen ympäri maailmaa, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvää kuntoutusta jokaiselle meidän kanssa työskentelevälle perheelle. Koulutamme myös toisia ammattilaisia auttamaan omia asiakkaitaan, jolloin tämä hyvä voi laajeta kaikkialle Suomeen. Kehitämme Äännekoulun sisältöjä jatkuvasti, jotta ne vastaavat asiakkaidemme tarpeita. Tarjoamme palvelujamme kaikille perheille ja ammattilaisille välimatkoista välittämättä.

  Meidän tiimimme

  KATJA KOSKI

  katja@aannekoulu.fi

  Olen Äännekoulun oma puheterapeutti ja vastaan Äännekoulun sisällöstä ja tehtävistä. Lisäksi toimin Äännekoulun käyttäjien konkreettisten harjoittelupulmien ratkaisijana. Valmistuin puheterapeutiksi Oulun Yliopistosta vuonna 2005 ja sen jälkeen olen työskennellyt puheterapeuttina, tutkijana ja kouluttajana. Väittelin filosofian tohtoriksi syksyllä 2014 Helsingin yliopistosta. Kouluttaudun myös itse jatkuvasti, koska uskon että vain niin voin antaa asiakkailleni parhaan mahdollisen avun. Olen suomen ainoa Oral Placement Therapy TASO 4 -puheterapeutti. Olen tutkijasielu: rakastan tutkimustiedon etsimistä, jotta voin sanoa tekeväni tehokasta, tutkimustietoon perustuvia valintoja terapiamenetelmiä mietittäessä. Työskentelen joka päivä lasten kanssa, joilla on pulmia puhemotoriikan ja syömisen kanssa.

  PASI VUOTI

  asiakaspalvelu@aannekoulu.fi

  Toimin Äännekoulun tietohallintopäällikkönä. Vastuualueeni on kaikki sivuston tekninen toiminta, visuaalinen ilme ja palvelun tekninen kehittäminen. Vastaan myös asiakaspalvelusta, yhteistyökuntien lisenssiasioista, jaksolla olevien asiakkaiden teknisestä avustamisestaan, materiaalin teknisestä koostamisesta, sekä käytännön materiaalin tuottamisesta. Myös puheterapeuttien tekninen avustaminen, teknisten laitteiden hankita ja heidän asiakasviestintä teknisissä kysymyksissä kuuluu työtehtäviini.