(09) 4272 7949

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) aannekoulu.fi

Keskity puheterapeutin työhön ja anna tukitiimin auttaa käytännön  asioissa

Etsimme vakiintuneeseen liiketoimintaamme puheterapeutteja täydentämään terapia perhettämme. Alla näet meillä tällä hetkellä avoinna olevat työpaikat tai voit laittaa meille myös avoimen työhakemuksen.

Turku

Etsimme puheterapeutteja Turun tiimiin.

+ Eerikinkatu 6, Turku

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Myyrmäki

Etsimme puheterapeutteja Myyrmäen tiimiin.

+ Liesikuja 4, Myyrmäki, Vantaa

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Tampere

Etsimme nyt puheterapeutteja täydentämään tiimiämme Tampereelle.

Tampereen toimipiste sijaitsee osoitteessa Insinöörinkatu 30 hyvien kulkuyhteyksien päässä ja ratikkareitin varrella. Parkkitilaa on runsaasti toimistomme pihassa ja parkkipaikkoja hallissa. Toimistolla työskentelee tällä hetkellä kolme puheterapeuttia, joille etsimme työkavereita.

 

Puheterapeuttina Äännekoululla saat mm

– kattavan perehdytyksen ja luotsauksen

– hyvän ja selkeän palkkauksen

– hyvät työsuhde-etuudet mm. työterveysvakuutus

– työnohjauksen ja mentoroinnin

– hyvät työvälineet ja materiaalipankin käyttöösi

– henkilökohtaisen koulutusbudjetin ja koulutukset

– moniammatillisen tiimin tuen

– joustavan työympäristön ja etätyömahdollisuuden

– mahdollisuuden kehittää työtä kanssamme

Tarjoamme tiimityöhön perustuvan, jäykästä hierarkiasta vapaan työyhteisön sekä motivoituneen ja mahtavan työporukan. Yrityskulttuurimme on yhteisöllinen ja pohjautuu läpinäkyvyyteen sekä työntekijää lähellä olevaan päätöksentekoon.

Lisätietoja ja hakemukset

Janita Tenhilä

040 6194280 janita.tenhila@aannekoulu.fi

Hakemuksen voit jättää myös alla olevan lomakkeen kautta

Lahti

Etsimme puheterapeutteja Lahden tiimiin.

+ Vapaudenkatu, Lahti

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Jyväskylä

Etsimme puheterapeutteja Jyväskylän tiimiin.

+ Yliopistonkatu, Jyväskylä

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Avoin hakemus

Eikö avoimissa työpaikoissa ollut juuri sinulle sopivaa? Ei hätää jätä meille avoin hakemus niin olemme sinuun yhteydessä ja mietitään voisiko Äännekoulu olla sinun seuraava työpaikkasi.

 

Puheterapeuttina Äännekoululla saat mm

– kattavan perehdytyksen ja luotsauksen

– hyvän ja selkeän palkkauksen

– hyvät työsuhde-etuudet mm. työterveysvakuutus

– työnohjauksen ja mentoroinnin

– hyvät työvälineet ja materiaalipankin käyttöösi

– henkilökohtaisen koulutusbudjetin ja koulutukset

– moniammatillisen tiimin tuen

– joustavan työympäristön ja etätyömahdollisuuden

– mahdollisuuden kehittää työtä kanssamme

 

Tarjoamme tiimityöhön perustuvan, jäykästä hierarkiasta vapaan työyhteisön sekä motivoituneen ja mahtavan työporukan. Yrityskulttuurimme on yhteisöllinen ja pohjautuu läpinäkyvyyteen sekä työntekijää lähellä olevaan päätöksentekoon.

 

Lisätietoja ja hakemukset

Janita Tenhilä

040 6194280 janita.tenhila@aannekoulu.fi

Hakemuksen voit jättää myös alla olevan lomakkeen kautta

Miksi Äännekoulu on hyvä työpaikka puheterapeutille

Kollegiaalisuus ja joustava työympäristö

Kollegoiden yhteiset hetket tiimipalavereissa ja keskustelut chatissa sekä säännöllinen työnohjaus ja mentorointi turvaavat sen, ettet jää koskaan yksin. Tukitiimi toimii puheterapeuttien työn tukena, jolloin terapeutit voivat keskittyä paremmin terapiatyön tekemiseen.

Työn tekemisen tukena on kattava digi- ja fyysinen materiaalikirjasto sekä hyvät työvälineet.

Työ joustaa omien tarpeidesi mukaan ja voit koota omaan elämän tilanteeseesi ja sinulle sopivimmat työskentely muodot. Meillä voit valita lähiterapioiden tekemisen vastapainoksi esimerkiksi nettiterapian joka ei ole sidottu aikaan tai paikkaan.

Kehittyminen ja koulutus

Emme odota että, osaisit heti kaiken vaan suunnittelemme jokaiselle oman perehdytyspolun takaamaan sujuvan aloituksen. Jokainen uusi työntekijä saa kokeneen Luotsi-terapeutin avukseen ensimmäisille työkuukausille sekä kattavan perehdytyksen järjestelmiin ja työkulttuuriimme. Meillä on valmiit toimintamallit netti-, etä- kuin liveterapiaankin.

Meille on tärkeää kannustaa kaikkia kokeilemaan erilaisia työtapoja ja kehittämään osaamistaan. Yksittäisen terapeutin kehittymisen tukemiseksi olemme suunnitelleet erilaisia koulutuspolkuja sekä tarjoamme paljon sisäisiä koulutuksia kehittymisen tueksi. Yhteisten koulutusten lisäksi kullekkin terapeutille on määritelty oma koulutusbudjetti, jolloin henkilökohtaista kehitystä pystyy vielä tarkemmin suuntaamaan itseä kiinnostaviin kohteisiin.

Uniikki yrityskulttuuri ja avoimuus

Toimimme Teal organisaatiomallin mukaisesti, jossa päätöksenteko on hajautettua ja tekeminen läpinäkyvää. Meillä hierarkia on viety minimiin, eikä yhteisössämme ole esimerkiksi esihenkilöitä vaan tukihenkilöitä. Tekemisemme perustuu itseohjautuvuuteen ja yhdessä tekemiseen. Työntekijämme näkevät talouslukumme, ja saavat olla mukana päättämässä siitä, mihin rahavirtoja suunnataan.

Kehitämme kuntoutustapaamme jatkuvasti ja haluamme löytää uusia keinoja vaikuttaa positiivisesti asiakkaidemme arkeen. Meillä voit kiinnostuksesi mukaan osallistua erilaisiin kehityshankkeisiin ja kehitystöihin terapia työn lisäksi.

Kehitä työtä kanssamme sekä ohjaudu sinulle tärkeään rooliin

Voit osallistua moniin menossa oleviin kehityshankkeisiimme omien resurssiesi mukaan. Kun kerrot meille, millaista roolia haluaisit tehdä omassa työssäsi, voit ohjautua hiljalleen sitä kohti. Me tuemme sinua siinä.

Syvällinen perehdytys työhön

Meillä on valmiit toimintamallit niin nettiterapiaan, etä- kuin liveterapiaankin. Perehdytämme teknologian käyttöön eli sitä ei tarvi missään nimessä pelätä. Eräs meille töitä tekevä puheterapeutti kertoi että kun hän tulee tietokoneen lähelle, se sammuu. Silti työt meillä on onnistuneet mukavasti ja ollaan saatu koneetkin pysymään käynnissä. Meillä on olemassa oma tekninen tuki, joka auttaa puheterapeutteja heti, ei viikkojen päästä

Yrityskulttuurimme pohjautuu läpinäkyvyyteen ja työntekijää lähellä olevaan päätöksentekoon

Meillä hierarkia on viety minimiin, ei ole olemassa esihenkilöitä, vaan tukihenkilöstöä. Toimimme pitkälti yhteisohjautuvasti, joka tarkoittaa sitä, että päätöksenteko on hajautettua ja läpinäkyvyys itseisarvo.

Perinteistä käskyvaltaan ja pyramidihierarkiaan perustuvaa johtamista ja esimieskerrosta ei ole, vaan tekeminen perustuu itseohjautuvuuteen koko organisaation tasolla. Olemme täysin läpinäkyvä organisaatio eli kaikki työntekijät näkevät talouslukumme, ja saavat olla mukana päättämässä siitä, mihin rahavirtoja suunnataan.

FAQ

Ohessa vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kuinka monta puheterapeuttia teillä on töissä?

Meillä on ympäri Suomea jo yli 100 puheterapeuttia.

Vaaditaanko pitkää työkokemusta puheterapeutin työstä?

Ei välttämättä. Haluamme tukea uusia puheterapeutteja kehittymään hyvän tukijärjestelmämme avulla. Kela kuitenkin määrittää tiettyjä kokemustasoja, joita meidän on tiimitasolla noudatettava. Mukaan mahtuu siis terpaeutteja kaikilla kokemustoilla.

Millaista tukea saan työhöni?

Kun aloitat meillä, saat oman luotsin joka auttaa sinua käymään taloksi ensimmäisen kolmen kuukauden ajan. Sinulla on mahdollisuus osallistua pienryhmätyönohjaukseen, jossa saat apua ja tukea asiakatyöhösi. Meillä on myös vapaaehtoista mentoriparitoimintaa.

Arjen työssäsi sinua tukevat assistentit, jotta saat keskittyä omaan ydintehtävääsi: puheterapiaan.

Miten tässä työssä tienaa? Mikä on palkka?

Meillä on käytössä provisiopalkkamalli. 

Provisiopalkalla keskimäärin puheterapeuttimme tienaa n. 3500-6000 e kuukaudessa. Tämä toki vaihtelee oman työtahtisi mukaan, joten jopa  tuhat euroa parempi, tai matalampi ansiotaso on täysin mahdollinen. Provisiopalkkainen työntekijä ottaa vähän enemmän riskiä ansiotasostaan, mutta samalla voi tienata todella hyvin.

 

Onko minimiterapiamääriä, eli päätättekö te kuinka monta terapiaa pitää tehdä viikossa?

Provisiopalkkainen työntekijä saa vaikuttaa omaan työmääränsä. Sinä määräät kalenteristasi, asiakkaat joiden kanssa teet töitä, ja miten ja missä teet töitä.

 

Millaiset tilat teillä on?

TIlamme on suunniteltu puheterapeutin työn tarpeisiin. Tiloissa on terapiahuoneiden lisäksi tilaa kirjoittaa lausuntoja ja rauhallista tilaa soittaa puheluita. Tiloissamme on kattavat materiaalivarastot joita täydennetään tarpeen mukaan. Jokaisen toimiston lähellä on puheterapeuteille riittävästi parkkitilaa.

Millainen on työterveyshuoltonne?

Äännekoulun työterveyspalvelut tuottaa Täsmä työterveys. Työterveyspalveluihin kuuluu lakisääteinen, ennaltaehkäisevä ja työkykyä ylläpitävä toiminta kuten neuvonta ja ohjaus sekä työkykyongelmat ja kuntoutusasiat. Lakisääteisen osuuden lisäksi työterveyspalveluita täydentää etäsairaanhoito ja tiettyjen edellytysten täyttyessä kattava hoitokuluvakuutus.

Jos tulee provisiopalkalle niin onko silloin ammatinharjoittaja eli kerääntyykö lomia tai saako sairaspäivärahaa?

Provisiopalkkamallissa et ole ammatinharjoittaja vaan ihan tavallinen työntekijä. Sinulle kertyy ihan normaalisti lomapalkkaa ja saat korvauksen sairaspäivistä.

Millaisia työsuhde-etuja teillä on ja miten ylläpidätte työhyvinvointia?

Paras työsuhde-etumme on joustava työ, johon saa runsaasti kollegiaalista tukea niin mentoroinnin kuin työnohjauksenkin avulla. Tämän lisäksi tarjoamme työntekijöillemme kriisitilanteisiin kriisiapua (esimerkiksi erittäin vaikeat asiakastapaukset tai oman elämän kriisit kuten vaikka avioerot tai läheisten kuolemat).

Meillä voi jäädä tilapäiselle hoitovapaalle jos lapsi sairastuu, ja sairaan lapsen hoitoa varten, voi tilata myös hoitajan Pilke-kotihoidosta.

Työsuhde-edut meillä valitaan tarjotinmallilla. Voit valita epassi flexin, epassi lounaan, työsuhdepolkupyörän tai Bookbeatin välillä. Työsuhde-etujen arvo on 150 € (vähintään 80 h/kk työskentelevät) tai 50 € (alle 80 h/kk työskentelevät).

Etujen piiriin pääset, kun koeaikasi on päättynyt. Mikäli koeaikasi päättyy siten, ettet ehdi mukaan tammikuun etujen jakoon, seuraava jakopäivä on elokuussa. Saat silloin etujen määrän suhteutettuna jäljellä oleviin kuukausiin, esim. jos koeaikasi päättyi helmikuussa, saat elokuun jaossa etuja 10 kuukauden osalta.

Seuraamme työntekijödemme työnhyvinvointia joka toinen kuukausi kyselyjen avulla. Pidämme virkistyspäiviä toki, mutta tärkeintä on että se ihan perusarki sujuu.

Miten työaikaa seurataan?

Meillä on lakisääteinen työajanseuranta. Jokainen on vastuussa itse siitä, että säännöllisesti pitää omasta työaikakirjanpidosta huolta.  Meidän periaatteisiin kuuluu se, että luotamme ihmiseen.

Kuinka monta lomapäivää on vuodessa ja onko teillä tes käytössä?

Perustamme työsuhteemme lakiin (esim. Vuosilomalaki ja työsopimuslaki) Lomapäivät kertyvät vuosilomalain perusteella. Meillä ei ole käytössä TESiä.

Onko teillä mahdollisuus moniammatillisuuteen?

Olemme yhtä Terapiatalo Nosteen kanssa. Meillä työskentelee puheterapeuttien lisäksi mielen haasteisiin erikoistuneita terapeutteja sekä toimintaterapeutteja.

 

Kuuluuko provisiopalkkamalliin kaikki materiaalit, puhelin ja tietokone yms?

Kyllä kuuluu. Tarvikkeita hankitaan terapeuttien tarpeiden mukaan.

Onko sairaan lapsen hoitaminen palkallista?

Sairaan lapsen hoitaminen on palkallista jos kyse on omasta alle 10 vuotiaasta lapsesta. Meillä on työsuhde-etuna Pilke päiväkotien sairaan lapsen kotihoitopalvelu, joten tarvittaessa voit tilata hoitajan kotiin ja mennä itse töihin.

Onko lomarahaa tai lomaltapaluurahaa?

Ei ole käytössä. Lomaltapaluuraha tai lomaraha on määritelty usein työehtosopimuksessa, työlaissa sitä ei mainita. Se, että meillä ei ole näitä käytössä, mahdollistaa reilummat palkat.

Kuinka usein teillä on työnohjausta?

Työnohjausta saa tarvittaessa noin kerran kuussa. Toimimme noin kuuden hengen pienryhmissä. Työnohjauksesta ei saa erillistä korvausta jos on provisiopalkalla. Työnohjaus ei ole pakollista vaan on työnantajan tarjoama lisäetu.

Miksi provisiopalkkalaisella on työsopimuksessa määritellyt tunnit, eikö saa päättää itse paljonko töitä silloin tehdään?

Työsopimuslain mukaan on merkittävä työtunnit työsopimukseen. On työntekijän etu on että tunnit merkitään työsopimukseen, silloin työnantajan on tarjottava tämän verran töitä. Työtunnit eivät määritä kuitenkaan asiakasmääriä. Ns. nollatuntisopimus on pulmallinen varsinkin silloin jos työ vähenisi yllättäen, silloin ensisijaisesti on tarjottava töitä niille joilla on tuntimäärät määritelty sopimukseen. Tuntimäärät sitovat siis myös työnantajaa.

 

Miten arkipyhät vaikuttavat palkkaan?

Arkipyhiä ei tarvitse korvata. Työnantaja ei velvoita koskaan työskentelemään arkipyhänä. Näitä ei kuitenkaan myös korvata työntekijälle. Poikkeuksena on Itsenäisyypäivä, joka on laissa määrätty palkallinen vapaapäivä, jos se sattuu normaaliksi työpäiväksi jolloin olisi muutenkin ollut töissä.

Voiko teillä otimia ammatinharjoittajana?

Meillä voi toimia myös ammatinharjoittajana. Ammatinharjoittajille on myös oma tiimi jolloin ammatinharjoittajat pääset myös osaksi työyhteisöä.

Ota yhteyttä ja katsotaan olisiko meistä Sinun työpaikaksesi

Täytä alla olevat tiedot ja olemme sinuun yhteydessä.

Soita Janitalle jos haluat kysellä lisää työpaikoistamme!

Janita Tenhilä

Rekrytointijohtaja

040 6194280