Tule töihin Äännekouluun ja auta muutamien lapsien sijasta kymmeniä tulemaan kuulluksi ja vaikuttamaan omaan elämäänsä

Etsimme vakiintuneeseen liiketoimintaamme puheterapeuttia Itä-Helsinkiin kolmen muun puheterapeutin kaveriksi. Tehtäväsi on kuntouttaa pääsääntöisesti lapsia. 

Olet tervetullut kehittämään Äännekoulua heti ensimmäisestä päivistä. Terapeutin työhön voidaan sisällyttää kehittämistä, jossa pääsee rakentamaan sisältöjä meidän nettiterapia-alustalle.

Uskomme minimihierarkiaan. Meillä ei ole ns. pikkupomoja ja voit aidosti päättää asioistasi itse. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jäät yksin. Oma tiimisi, tukirakenteet ja työnohjaajat ja assistentit ovat sinua varten, jotta työ on sujuvaa.

Meille on ensisijaista laatu, ja se ettet jää yksin. Puheterapeuteilla on joka viikko työnohjaus jolloin saat tukea omiin keisseihisi.

Puheterapeutin työssä voit aina vaikuttaa omalla innostumisellasi ja aktiivisuudellasi tilipussin suuruuteen. Provisiopalkalla sinulla ei ole käyntimäärävelvotteita. Tunti- ja kuukausipalkkaisena käyntimäärävelvoite määritellään sen mukaan millaista työtä teet.

Tutustu tuleviin työkavereihisi

Kehity puheterapeuttina meidän avullamme

Emme oleta että osaat kaiken kun aloitat työsi meillä. Tärkeintä on, että tulet sellaisena kuin olet ja sinulla on innokas, utelias mieli.

Millaista henkilöä etsimme?

Meille tärkeää on, että olet avoin kokeilemaan erilaisia työtapoja. Kehitämme kuntoutustapaamme ihan joka päivä, ja haluamme tehdä työtä joka todella vaikuttaa asiakkaidemme arkeen. Kiinnostus epäselvään puheeseen, syömiseen, puhumattomuuteen tai viivästyneeseen puheenkehitykseen on toki tärkeää, mutta puheterapeutti meillä törmää monenlaisiin haasteisiin ja asiakaryhmiin.

Meillä ei tarvitse pelätä että teet virheitä. Teemme puheterapeuttien kesken yhdessä asioita ja kehitymme paremmaksi. Olemme 100% tukenasi, olit sitten jo vanha tekijä tai urasi alkuvaiheilla.

Yhteisöllinen työskentelytapa ja toimiva kollegiaalisuus

Viikottainen työnohjaus mahdollistaa sen, että asiakkaat ovat yhteinen asia, etkä jää koskaan yksin.  Lisäksi myös jatkuva salainen ”helppikanava” jossa voit kysyä akuutteja asioita kollegoilta. Kokeneet terapeutit tukevat nuorempia kollegoita, se on kunnia-asiamme.

Joustava ja sujuva työympäristö

Puheterapeuttien käytössä on assistentti. Silloin sinä saat tehdä mihin sinut on koulutettu, ja assistentti askartelee, hoitaa paperiasioita ja lähettelee kirjeitä puolestasi. Pyrimme kaikessa mahdollisimman sujuvaan työhön. Meillä on käytössä kattava materiaalivarasto ja lisää hankitaan sitä myöden kun on tarvetta. Työ joustaa omien tarpeidesi mukaan. Päätät itse omat asiakasmääräsi – voit tehdä hikihatussa tai löysin rantein. Erilaiset etäterapiamenetelmämme mahdollistavat sinulle todella joustavan työn. Jos haluat tehdä töitä kotoa villasukat jalassa, se on täysin mahdollista.

Syventynyt osaaminen – koulutusta niin paljon kuin tarvitset

Investoimme n. 3% joka vuosi budjetistamme henkilökunnan koulutukseen. Pääset koulutuksiin vähintään 2 kertaa lukukaudessa ja lisäksi käytössäsi on useita Katjan luomia verkkokoulutuksia. Pyrimme siihen että kaikki halukkaat voivat käydä PROMPT sekä OPT koulutukset.

Kehitä työtä kanssamme sekä ohjaudu sinulle tärkeään rooliin

Voit osallistua moniin menossa oleviin kehityshankkeisiimme omien resurssiesi mukaan. Kun kerrot meille, millaista roolia haluaisit tehdä omassa työssäsi, voit ohjautua hiljalleen sitä kohti. Me tuemme sinua siinä.

Syvällinen perehdytys työhön

Meillä on valmiit toimintamallit niin nettiterapiaan, etä- kuin liveterapiaankin. Perehdytämme teknologian käyttöön eli sitä ei tarvi missään nimessä pelätä. Eräs meille töitä tekevä puheterapeutti kertoi että kun hän tulee tietokoneen lähelle, se sammuu. Silti työt meillä on onnistuneet mukavasti ja ollaan saatu koneetkin pysymään käynnissä. Meillä on olemassa oma tekninen tuki, joka auttaa puheterapeutteja heti, ei viikkojen päästä

Sinun ei tarvitse kysyä jatkuvasti lupaa tehdäksesi hyvää työtä

Meillä hierarkia on viety minimiin, ei ole olemassa esimiehiä tai -naisia, vaan tukihenkilöstöä. Toimimme Teal organisaation mallilla: lue täältä lisää —> https://prominda.com/itseohjautuvuus/mita-tarkoittaa-teal/ Olemme täysin läpinäkyvä organisaatio eli kaikki työntekijät näkevät talouslukumme, ja saavat olla mukana päättämässä siitä, mihin rahavirtoja suunnataan. Sinulla on mahdollisuus tulla osakkaaksi – meillä on optio-ohjelma joka aukenee joka vuosi halukkaille.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka monta puheterapeuttia teillä on töissä?

– Meillä on Helsingissä 13 puheterapeuttia töissä (näistä 3 itä-Helsingissä), Oulussa 5 puheterapeuttia ja Vaasassa kaksi.

Vaaditaanko pitkää työkokemusta puheterapeutin työstä?
Ei, haluamme ehdottomasti tukea nuoria kollegoitamme kasvamaan ja kehittymään. Meillä on hyvä tukijärjestelmä tätä varten. 

Miten tässä työssä tienaa? Mikä on palkka?
Meillä on käytössä kolme palkkamallia. Tunti- ja kuukausipalkka tai provisiopalkka.

Provisiopalkalla keskimäärin puheterapeuttimme tienaa n. 3500-5000 e kuukaudessa. Tämä toki vaihtelee oman työtahtisi mukaan, joten jopa  tuhat euroa parempi, tai matalampi ansiotaso on täysin mahdollinen. Provisiopalkkainen työntekijä ottaa vähän enemmän riskiä ansiotasostaan, mutta samalla voi tienata todella hyvin.

Kuukausi/tuntipalkka vaihtelee asiakasmääriesi mukaan 3500e-4000e välillä. Tunti- ja kuukausipalkkaisella puheterapeutilla on vähemmän ”riskiä” ansiotasostaan. Tunti ja kuukausipalkkainen työntekijä saa myös koulutuspäivistä palkan.

Kehittämistyöstä maksamme myös palkkaa joko kuukausi- tai tuntipalkkamallilla (n. 4000e/kk).

Provisiopalkkaisella on ihan samanlaiset lomapalkkakertymät ja palkkaa saa myös sairaslomalta niin kuin kuukausipalkkainenkin.

Onko minimiterapiamääriä, eli päätättekö te kuinka monta terapiaa pitää tehdä viikossa?
Provisiopalkkainen työntekijä päättää täysin omat työmääränsä. Sinä määräät kalenteristasi, asiakkaat joiden kanssa teet töitä, ja miten ja missä teet töitä.

Tunti- ja kuukausipalkkaisella terapeutilla on tietyt terapiamäärät – nämä määritellään sen mukaan millaista työtä terapeutti tekee ja mitä laskutamme siitä. Meillä on käytössä kaikki työelämän joustot eli tunti/kuukausipalkkainen voi kuitenkin tehdä lyhennettyä työaikaa, tai osa-aikaista työtä. Pyrimme siihen, että käyntimäärät eivät ahdista.

Millaiset tilat teillä on?
– Meillä on Helsingissä Pitäjänmäellä juuri remontoidut tilat (170 m2) jotka on suunniteltu puheterapeutin työn tarpeisiin. Olemme juuri sopimassa samanlaisista tiloista itä-Helsingissä jotka avautuvat ensi syksynä. Oulussa olemme lyöttäytyneet yhteen Attention kanssa ja tilamme sijaitsevat Technopoliksella. Vaasassa tilamme sijaitsevat keskustassa.

Millainen on työterveyshuoltonne?
– Meillä on sopimus Helttin kanssa työterveyshuollosta. Se sisältää peruslääkärin vastaanotot ja vuosittaiset terveyskartotukset, jonka perusteella voidaan liittää mukaan myös kuntouttavia toimenpiteitä. Meillä on käytössä varhaisen välittämisen malli.

Ota yhteyttä ja katsotaan olisko meistä sinun työpaikaksesi

Soita 040 7222280 Katja tai laita sähköpostia katja@aannekoulu.fi viimeistään 1.8.2020

Rekryprosessimme on kevyt. Tärkeintä on että sinulla on sama arvomaailma kuin meillä. Soittaminen ja juttelu ei velvoita mihinkään, olisi kiva kuulla sinusta ja toiveistasi työelämän suhteen.

Tiedote: Äännekoulu laajentaa nettiterapiapalvelujaan sekä alustaansa

Yli kolmasosa suomalaisista kunnista tarjoaa palveluvalikoimassaan Äännekoulun (Äänneloikka Oy) verkkokuntoutusta äännevirheille. Äännekoulun nettiterapia äännevirheille on terapiaa, jossa yhdistetään hierarkiamaisesti etenevät harjoitukset, sekä puheterapeutin viestittelytuki. Palvelumme tehostaa merkittävästi puheterapeutin ajankäyttöä. Se on ollut yhteistyökunnillemme edullista. Tärkeintä kuitenkin on, että lapset kuntoutuvat mallillamme. Koronatilanteen takia asiakaskuntamme on supistunut. Osa-aikaisten lomautuksien sijaan käynnistimme hankkeen, jossa siirrämme myös muita

Johtoblogi: Puheterapeutti tarvitsee yhteisön selvitäkseen

Blogisarjassa puhutaan Äännekoulusta työpaikkana Puheterapeutin työ sisältää paljon kohtaamisia. Laskeskelin kerran työnohjauksessa, että parhaimpina asiakastyöviikkoina saatoin kohdata yli 100 ihmistä. Nämä henkilöt olivat asiakkaitteni lisäksi vanhempia, työntekijöitä ja muita lähi-ihmisiä. Puheterapeutti toimii usein kentällä yksin. Omassa kunnassa ei välttämättä ole toista puheterapeuttia töissä. Kiertävä puheterapeutti kulkee päiväkodista toiseen, ja kohtaa omia työkavereitaan ehkä kerran viikossa

Loppuuko tunnit päivästä kesken?

Vilkaiset kelloa. Pitäisi päästä kotiin! Koira tarvitsee pissatuksen ja lapset ruokaa. Mistä ihmeestä revitään aika näille? Ja sitäpaitsi, mistä lähtien filosofian maisterin tehtävänä on ollut leikata ja laminoida kuvia. Kello 15.30 viimeisen asiakkaan jälkeen katsot TODO listaasi. Siinä on ihan liian monta asiaa, jotka kaikki pitäisi hoitaa, mielellään jo tänään. Kuvien tekemistä, lausuntojen lähettämistä. Olet

Mtv3 nettisivuilla juttu äännevirheistä ja Äännekoulusta!

Mtv3 nettitoimitus haastatteli minua vastikään r-äänteen kuntoutuksesta. Siitä tehtiin juttusarja ja juttuja oli mukava lukea näin jälkeenpäin, toimittaja oli saanut hyvin asian ytimestä kiinni! Kun R-ei tule, viidesosalla suomalaisista on puhevika jossakin vaiheessa elämäänsä Tiesitkö että ärrävian syy voi olla myös kielessäsi.  Aikuinenkin voi päästä eroon R-viasta Näin suhtaudut lapsen ärrävikaan Hammasharjaniksi auttaa ärrävikaan