Äännekoulun 3kk nettiterapiajakso

Auta lastasi korjaamaan äännevirhe ja tuo hänet samalle viivalle ikätoverien kanssa

3 kk nettiterapiajakso R, S, L ja K -äännevirheisiin

Me autamme lastasi eroon äännevirheestä!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Features_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
On vaikea saada pitkäkestoista apua lapselle silloin kun hänellä on yksittäinen artikulaatiovirhe, kuten väärin äännetty r, l, s tai k.
Vaikka kuinka harjoittelette, jos et tiedä miten sinun pitäisi korjata lapsesi puhetta tai millaista palautetta sinun pitäisi hänelle antaa, on hyvin luonnollista että sinä ja lapsesi tunnette epäonnistuvanne ja haluatte lopettaa harjoittelun kokonaan.
Haluat auttaa lastasi, mutta tunnet itsesi keinottomaksi. Apua on tarjolla niin vähän ja sinut on jätetty suorittamaan ylivoimaiselta tuntuvaa tehtävää: puheterapeuttikaan ei pysty korjaamaan lapsen artikulaatiovirhettä muutamalla terapiakerralla joten miten sinä voisitkaan pystyä siihen.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

3KK NETTITERAPIAJAKSO ÄÄNNEVIRHEISIIN R, K, S JA L

Jakso sisältää:
 1. Puheterapeutin alkuarvion. Arvio tehdään videoviestillä sekä kyselylomakkeella ja siinä kartoitetaan lapsen lähtötaso ja annetaan ensimmäisetharjoitukset. Samalla synnytetään terapiasuhde.
 2. 12 kertaa puheterapeutin konsultaatiota videoviestien avulla, jossa puheterapeutti ohjaa lasta ja vanhempaa yksilöllisesti eteenpäin perheen lähettämien videoharjoittelujen perusteella. Malli perustuu Hyvät käytännöt: Kielellisen erityisvaikeuden kuntoutus – tutkimusyhteenvetoon (Miettinen etal. 2016), jossa todettiin että dyspraksian ja artikulaatioterapian kuntoutus täytyy olla tiivistä.
 3. Sisäänpääsy verkkokuntoutusympäristöön, jossa harjoittelette puheterapeutin valitsemien harjoituksien perusteella 3-5 kertaa viikossa. Verkkokuntoutusympäristö sisältää videoharjoituksia, kirjallisia ohjeita sekälasta motivoivia nettipelejä.
 4. 90 päivää (3kk) aikaa. Jakson pituus perustuu tutkimukseen, jossa havaittiin, että äännevirheet kuntoutuvat pääosin 2-3 kk harjoittelun aikana, jos asiakas harjoittelee 3 kertaa viikossa (Allen, 2013, Williams, 2005)
 5. Äännekoulun asiakaspalvelun teknisen tuen, joka vastaa perheiden teknisiin kysymyksiin ma-pe 8-16.6.
 6. Videoviestit toteutetaan Aluehallintoviraston hyväksymillä turvallisilla viestimismuodoilla.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

Kuka teitä Äännekoulussa auttaa?

Äännekoulun puheterapeutit ovat erikoistuneet epäselvän puheen kuntoutukseen

Äännekoulussa toimii useita puheterapeutteja, jotka kaikki ovat erikoistuneet äännevirheiden ja epäselvän puheen kuntoutukseen. He ovat käyneet useita pitkiä lisäkoulutuksia liittyen puheen kuntoutukseen.

 

Muutamia iloisia puheterapeuttejamme

Äännekoulun puheterapeutit valvovat myös omaa laatuaan. He työnohjaavat toisiaan ihan viikottain, jolloin jos joku asiakas ei edisty, niin äännekoulun puheterapeutit tukevat toisiaan, jotta jokainen lapsi saa tarvitsemansa avun.

Äännekoulun johtavana puheterapeuttina toimii Filosofian tohtori, puheterapeutti, PROMPT taso 2, OPT taso 4 puheterapeutti Katja Koski. Katja kouluttaa sekä Suomessa että ulkomailla puheterapeutteja kuntouttamaan epäselvää puhetta.

Voit tutustua puheterapeutteihimme enemmän täältä.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Kenelle nettiterapiajakso sopii ja ei sovi?

Kenelle Äännekoulun nettiterapiajakso sopii?

 • Tavallisesti kehittyneille lapsille, joilla on yksittäinen äännevirhe. Äännevirheitä voi olla useita. Lupaamme korjata yhden äännevirheen/yksi jakso.
 • Lapsille, jotka toimivat kivasti vanhempien ohjauksessa ja pahin uhmakausi on selätetty. Lapsi voi toki välillä olla väsynyt harjoitteluun jakson aikana. Silloin puheterapeuttinne tsemppaa ja kannustaa teitä eteenpäin.
 • Vanhemmille, jotka jaksavat olla kärsivällinen lapsen harjoittelua kohtaan 😉
 • Perheille, joilla on rauhallinen jakso elämässään ja voi keskittyä harjoittelemiseen.
 • Lapsille jotka ovat jo vuosia tuloksetta harjoitelleet ärrää.

Kenelle Äännekoulun nettiterapiajakso ei sovi?

 • Lapsille jotka ehdottomasti kieltäytyvät harjoittelusta.
 • Perheille, joilla on todella kiire koko ajan, eikä tilaa harjoittelulle löydy.

Äännekoulun nettiterapian tuloksia

Melkein 60 prosenttia r-äännevirheistä saadaan kuntoutettua kokonaan

56 lasta oli Äännekoulussa opettelemassa r-äännettä.

Yli puolet näistä lapsista oppi r-äänteen sana- ja lausetasolla. 16% oppi tuottamaan täryn joko d-drillin tai t-äänteen kautta. 23% oppi frikatiivin, eli pikku-r:n joka on todella lähellä jo suomalaista r-äännettä. 4% lapsista ei oppinut äännettä ahkerasta harjoittelusta huolimatta. Näillä asiakkailla oli selkeästi vaikeampia puhemotorisia ongelmia ja heidät ohjattiin takaisin kunnan terapian pariin.

 

L-, S ja K-äänteet löytyvät aina

Loput 11 lapsista olivat opettelemassa s, k tai l-äännettä. Yksi lapsi oppi l-äänteen, toinen oppi sen sana- ja lausetasolla. Kaksi lapsista oppi k-äänteen lausetasolla. Neljä lasta oppi s-äänteen, kolme sai vietyä sen sanoihin ja lauseisiin.

Merkittävää on, että kaikki harjoitteluun sitoutuneet lapset, joilla oli s, k tai l-äännevirhe, oppivat vähintään tuottamaan oikean äänteen. Tosin otos (n=11) on hyvin pieni.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Tässä on yksi esimerkki harjoitusvideoistamme, jotta tiedät millaista materiaalia nettiterapiajakso sisältää:

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Keskimäärin yksityisen puheterapeutin yksi käyntikerta maksaa noin 100 euroa. 12 puheterapeutin käyntiä maksaa siis noin 1200 euroa.

Äännekoulun tuloksellinen nettiterapia  396,80e/3 kuukautta/12 terapeutin nettitapaamista

Saat siis nettiterapiajakson 3 kuukauden ajaksi 396,80 e (sis. alv 24%) hintaan. Tämä on kertamaksu, ei kuukausimaksuja tai jäsenyyksiä. Kuukausihinnaksi tulee noin. 132 euroa. Jaksoon kuuluvalle 12 puheterapeutin yhteydenottokerralle tulee siis hintaa 33 e (vs. yksityisen puheterapeutin kertahinta n. 100e)  Se tarkoittaa noin 4 euron päivähintaa. Se on aika vähän verrattuna siihen hyötyyn, minkä lapsi tästä itselleen saa koko loppuelämäkseen.

Ärräkurssilla on ehdottomasti 100 % tyytyväisyystakuu. Jos teillä on rauhallinen jakso perheessä ja voitte keskittyä ärrän opiskeluun, on parempi aloittaa nyt kuin lykätä tätä myöhemmäksi. Lapsi kiittää sinua tulevaisuudessa.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Ja tässä vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin:

1) Kuntamme/sotealueemme tarjoaa näitä lisenssejä. Miten siis maksamispuoli hoituu, tarviiko siis itse maksaa vielä jotain päälle?

Ei tarvitse. Kuntanne on ostanut nettiterapiajakson teille. Pyytäkään kunnaltanne lisenssi tai jos se on teillä jo kädessä, niin seuratkaa lisenssin ohjeita ja pääsette harjoittelemaan heti.

Jos kuntanne ei osta vielä lisenssejä, voit yrittää kysyä maksusitoumusta palveluumme.

2) Onko nettiterapiassa minkälaisia pelejä mukana? 

Nettiterapiassa on mukana iso määrä puheterapiapelejä, joiden avulla lapsi motivoituu harjoittelemaan.

3) Lapsi osaa jo ärrän täryn mutta ei osaa viedä sitä puheeseen, se tulee liian puristeisena tai drr täryn kauttta, sopiiko nettiterapia meille?

Sopii tietyin ehdoin. Väärin ja liian paineisesti opittu drr tai rr täryn muuttamiseen täytyy yleensä tehdä todella iso työ, eikä yhdellä taikatempulla päästä eteenpäin. Silloin, jos ette ole valmiita opettelemaan ärrää ns. alusta asti kunnolla, niin teidän ei kannata tulla nettiterapiaan.

Olen saanut useammalta tällaiselta perheeltä viestiä, että harjoitukset tuntuvat turhauttavilta koska lapsi osaa täryn. Ymmärrän tämän turhauman, mutta samalla kerron, että paineinen täryn ongelmana on aina leuan hallinnan pulmat ja kielen laipeiden voimattomuus. Painenen täry tehdään leuan voimalla, ei kielen laipeiden voimalla kuten rennossa ärrässä. Jos lapsella on paineinen täry, silloin täytyy yleensä aloittaa kokonaan alusta.

Olemme korjanneet olemassaolomme aikana useita satoja paineisia täryjä, ja tiedämme miten temppu tehdään.

4) Kauanko meillä on aikaa harjoitella? 

Teillä on aikaa harjoitella 3 kuukautta ja toivomme, että otatte terapeuttiin yhteyttä ihan joka viikko, jotta voimme auttaa teitä mahdollisimman parhaalla tavalla. Keskimäärin tutkimusten mukaan yksittäisen äännevirheen korjaamiseen menee noin 3 kuukautta.

5) Sopiiko kurssi kouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille?

Sopii hyvin. Sovellamme materiaalia sopimaan vanhempien lapsien tarpeita.

6) Miten tämä kurssi eroaa Äännekoulun ärrä-, ällä, ässä- ja kookursseista? 

Nettiterapiaan sisältyy jatkuva puheterapeutin henkilökohtainen tuki ja neuvonta. Kursseihin sitä ei ole mahdollista tarjota, sillä meidän pitää maksaa myös puheterapeutille palkkaa hänen työstään.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Copyright 2019 – Äänneloikka Oy – Kaikki oikeudet pidätetään

KÄYTTÖEHDOT