Kelan tai kunnan maksama puheterapia​

Olemme Kelan suora palveluntuottaja sekä Eteläisessä että Pohjoisessa vakuutuspiirissä

Näin Kelan tai kunnan maksama puheterapia toimii

Saatte maksusitoumuksen puheterapiaan

Olette hakemassa Kelalta puheterapiakuntoutusta tai keskussairaala/kunta antaa teille maksusitoumuksen puheterapiaan. Etsitte itse puheterapeutin, tai joku esimerkiksi sairaalalta tai kaupungilta etsii teille puheterapeutin. Päätätte että olemme teille paras palveluntuottaja.

Sovitaan puheterapian aloituksesta meillä Äännekoulussa

Valitaan teidän tilanteeseen sopivin puheterapeutti. Kelalle tai keskussairaalaan ilmoitetaan meiltä teille tulevan puheterapeutin nimi. Maksusitoumus saapuu sekä teille että meille. Äännekoulu löytyy Kelan palveluntuottajista nimellä Äänneloikka Oy.

Sovitaan ensimmäinen tapaaminen

Kun maksusitoumus on tullut meille voimme aloittaa kuntoutuksen. Puheterapeutti sopii ensimmäisen tapaamisen ja kuntoutus alkaa. Kuntoutus voi tapahtua kotona, koulussa, päiväkodissa tai kotona riippuen siitä mitä maksusitoumukseen on kirjattu.

Puheterapia on yhteistyötä yhteisön kanssa

Puheterapiassa mietitään yhdessä miten voisimme parhaalla tavalla auttaa lastanne ja teitä. Äännekoulun puheterapeutit valitsevat terapiamenetelmänsä perustuen tutkimusnäyttöön, parhaisiin käytäntöihin ja kokemukseensa.

Puheterapiassa siis:

Äännekoulun puheterapeutit saavat joka viikko työnohjausta omiin asiakastapauksiinsa. Näin ollen takananne seisoo ei vain yksi vaan joukko kokeneita puheterapeutteja, jolloin kuntoutus on mahdollisimman laadukasta.

Soita ja sovi terapian aloituksesta 044 241 3890

Tai ota yhteyttä alapuolella olevan sähköpostilomakkeen kautta.