Etäpuheterapia

Näin etäpuheterapia toimiii

Saatte palvelusetelin tai maksusitoumuksen etäpuheterapiaan

Etsitte itse sopivan paveluntuottajan, tai kuntanne etsii teille terapeutin. Valitsette Äännekoulun sopivaksi palveluntouttajaksi. Kunta lähettää meille maksusitoumuksen. Otamme teihin yhteyttä.

Etsitään teille sopiva puheterapeutti

Valitsemme teille sopivan puheterapeutin.

Tarkistetaan laitteisto

Kun maksusitoumus on tullut, puheterapia voi alkaa. Puheterapeuttimme ottaa teihin yhteyttä ja tarkistaa että teillä on sopiva laitteisto etäpuheterapiaa varten ja että kaikki toimii.

Aloitetaan etäpuheterapia

Puheterapeutti antaa tarkat ohjeet yhteyden luomiseksi. Käytämme Zoom-ohjelmaa puheterapiaa varten.

Etäpuheterapia on tuttua meille, mutta sen ei tarvitse olla tuttua teille.

Etäpuheterapia voi kuulostaa pelottavalta: Miten laitteet toimivat? Onko siitä yhtä paljon hyötyä kuin jos tapaisitte ”oikean terapeutin”?

Etäpuheterapiaa on tutkittu paljon ja se sopii monenlaisille asiakkaille.

"Marjo oli terapiajakson aikana erittäin ammattitaitoinen ja ymmärtävä, sekä antoi lapselle että koko perheelle erittäin hyviä vinkkejä puheen kehittämisessä. Terapiasessioissa pienen lapsen omien mielenkiintojen huomioiminen oli mahtavaa, ja lapsi pitikin erityisesti peleistä sekä sessioiden aikana, että kotiin lähetettyjen pelien muodossa. Näiden avulla lapsen puhe muuttui huomattavasti selkeämmäksi, väärät äänteet korjautuivat todella hyvin ja puhe muuttui huomattavasti parempaan suuntaan. Lapsen omasta mielestä puheterapiassa "kivointa oli kaikki", "Marjo oli tosi kiva" ja "kaikista parasta oli kakkupeli""

Etäpuheterapiaan tarvitaan

Tietokone jossa on nettikamera ja mikki sekä internetyhteys TAI

Tablettitietokone jossa on internetyhteys TAI

Älykännykkä joka voidaan liittää televisioon (esim. chromecast tai appleTV)

Kuka hyötyy etäpuheterapiasta

Etäpuheterapia sopii monenlaisille asiakkaille:

• Epäselvä puhe
  • Puheen ymmärtämisen ongelmat
  • Kerronnan pulmat
  • Kieliopin pulmat
  • Kehityshäiriöt
  • Syndroomat (Down, CATCH)
  • Äänihäiriöt ja Parkinsonin tauti
  • Autisminkirjo
  • Syömisen pulmat
  • Viivästynyt puheen kehitys ja lapset jotka eivät puhu juuri ollenkaan
  • Keskittymättömyyden pulmat

Miksi valitsisit juuri äännekoulun puheterapeuti?

• Saat kokeneen etäpuheterapeutin. Osa puheterapeuteistamme tekee pelkkää etäpuheterapiaa ja heillä on pitkä kokemus etäpuheterapian tuottamisesta.
  • Pääsette sisälle verkkokuntoutusympäristöömme. Etäkuntoutusympäristömme on täynnä kivoja pelejä ja tehtäviä jotka on tehty juuri lapsia varten.
  • Tekniikka ei petä. Meillä on IT-tuki, joka hoitaa hetkelliset verkko-ongelmat.

Soita ja aloitetaan etäpuheterapia meillä: 044 241 3890