Etäpuheterapia

Näin etäpuheterapia toimii

Saatte maksusitoumuksen tai palvelusetelin etäpuheterapiaan

Etsitte itse tai kuntanne etsii teille sopivan etäpuheterapian palvelutuottajan. Me valikoidumme auttamaan teitä. Kunta lähettää meille maksusitoumuksen. Otamme yhteyttä teihin tai te meihin.

Sovitaan etäpuheterapian aloituksesta meillä Äännekoulussa

Valitaan teidän tilanteeseen sopivin puheterapeutti.

Varmistetaan laitteet

Kun maksusitoumus on tullut meille voimme aloittaa kuntoutuksen. Puheterapeutti sopii ensimmäisen tapaamisen ja kuntoutus alkaa. Kuntoutus voi tapahtua kotona, koulussa, päiväkodissa tai kotona riippuen siitä mitä maksusitoumukseen on kirjattu.

Aloitetaan etäpuheterapia

Oma puheterapeutti antaa teille yksityiskohtaiset ohjeet yhteyden ottamiseen Zoom ohjelmalla puheterapiatapaamista varten. Pääsette käyttämään verkkokuntoutus- ympäristöämme.

Meille etäpuheterapian tekeminen on tuttua, teille ei tarvitse olla

Etäpuheterapia voi kuulostaa pelottavalta: pitääkö osata käyttää millaisia vehkeitä? Onko siitä yhtä paljon hyötyä kuin että jos pääsisimme ”oikealle puheterapeutille”?

Voimme huojentaa ajatuksiasi: etäterapia on hyvin tutkittua ja se on todettu useissa tapauksissa erittäin toimivaksi muodoksi toteuttaa puheterapiaa. Etäterapia toteutetaan kotiin ja teidän ei tarvitse kulkea minnekään. Saatte seurata vierestä terapiaa ja opitte kädestä pitäen miten lasta autetaan. Suhteenne lapsen kanssa vahvistuu.

"Asumme ulkomailla, joten etäpuheterapia on ainoa keino toteuttaa vaativaa terapiaa 4-vuotiaan, kehitysvammaisen tyttäremme arjessa. Olemme olleet Katjan asiakkaina nyt pari vuotta ja sinä aikana Katjan mahtavien ohjeiden ja harjoitteiden, sekä ahkeran harjoittelun avulla tyttäremme on alkanut käyttää sanoja kommunikoinnissaan ja nyt uskomme kaikki, että puheesta tulee vielä hänelle toimiva kommunikointikeino. Tilanne terapian alkaessa oli sellainen, ettei varmaan monikaan - paitsi Katja- uskonut tyttäremme voivan oppia puhumaan. Katjan etäterapialla on ollut tyttäremme elämässä ja kuntoutumisessa aivan käänteentekevä vaikutus. En edes löydä sanoja kehuakseni saamaamme terapiaa ja tukea riittävästi!"

Etäpuheterapiaan tarvitaan

Tietokone jossa on nettikamera, kaiuttimet ja internetyhteys TAI​

Tablettitietokone jossa internetyhteys TAI​

Kännykkä jossa internetyhteys, ja joka voidaan liittää televisioon (esim. Chromecastin tai APPLE TV:n avulla)​

Kuka hyötyy etäpuheterapiasta?

Etäpuheterapia sopii oikeastaan kaikenlaisten asiakkaiden tarpeisiin. Meillä on ollut lapsia ja aikuisia terapiassa seuraavilla pulmilla:

• Epäselvä puhe
  • Puheen ymmärtämisen pulmat
  • Kerrontataitojen vaikeudet
  • Sananlöytämisen vaikeudet
  • Sanavaraston pulmat
  • Kehitysvammaisuus
  • Erilaisia syndroomia (DOWN, CATCH)
  • Äänihäiriöt ja Parkinsonin tauti
  • Autisminkirjon pulmat
  • Syömispulmat
  • Puheen kehityksen viivästymät – lapset jotka eivät vielä puhu juuri mitään.
  • Ylivilkkaus ja keskittymisen pulmat (usein etäterapia rauhoittaa lapsen ruudun eteen tekemään hommia eritavalla kuin vastaanotolla)

Miksi valita juuri Äännekoulun etäpuheterapeutti?

• Saat todella osaavan etäpuheterapeutin. Osalla puheterapeuteista on usean vuoden kokemus etäpuheterapiasta ja he ovat työssään erikoistuneet siihen.
  • Etäpuheterapeuttimme konsultoivat jatkuvasti toisiaan ja jakavat hyviä käytäntöjä. Puheterapeutteja ei ole vain yksi, vaan usea, joka päätyökseen tekee etänä terapiaa. He konsultoivat ja neuvottelevat keskenään.
  • Etäterapiaan suunnitellut materiaalit. Meillä on kattava etäterapiaan suunniteltu harjoituspankki ja verkkokuntoutusympäristö, jonka voimme ottaa terapian tueksi.
  • Tekniikka ei petä. Tietohallintopäällikkömme on puheterapeuttien ja asiakkaiden tukena.

Soita ja sovi terapian aloituksesta 044 241 3890